Φυσικό αέριο: Τι θα ισχύσει για την αυτόνομη εγκατάσταση


H συμμετοχή, όσων ενοίκων πολυκατοικιών θελήσουν να τοποθετήσουν αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου  φτάνει έως και το 25% των κοινόχρηστων δαπανών της πολυκατοικίας για την θέρμανση.

Όλοι μπορούν, αρκεί να υπάρχει δίκτυο

Η μοναδική προϋπόθεση για την εγκατάσταση ανεξάρτητου καυστήρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την κ. Ράπτη, προϊσταμένη δημοσιότητας της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου Αττικής (ΕΠΑ) είναι η ύπαρξη δικτύου της ΕΠΑ στην οδό που βρίσκεται η οικία.

Κόστος και διαδικασία

H ΕΠΑ κατόπιν αιτήματος κατασκευάζει την παροχή και εγκαθιστά τον μετρητή. Στην συνέχεια, ο ένοικος πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον μηχανικό για να συντάξει μελέτη έτσι ώστε να γίνει η εσωτερική σύνδεση», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που απαιτείται είναι ένας ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα, με την συγκεκριμένη συσκευή να τοποθετείται είτε εντός είτε εκτός της οικίας. Η σύνδεση γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που φτάνουν από το μετρητή μέχρι και τον επίτοιχο λέβητα. Eκτός από οικονομική θέρμανση μπορoύν  να καλυφθούν οι ανάγκες και για ζεστό νερό χρήσης με ενδεχόμενη παρέμβαση στις σωληνώσεις του νερού. Η τιμή εκκίνησης για την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Πλεονεκτήματα

Tο φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο κατά 30% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 60% πιο φθηνό από το ρεύμα.  Επίσης, εκτός του ότι παρέχει αυτονομία στον καταναλωτή, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και απόλυτα ασφαλές.

Επιδότηση έως 60% σε 50.000 οικογένειες σε Αττική-Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία. Ήδη, στην Αττική οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%, στη Θεσσαλονίκη κατά 300% και στη Θεσσαλία κατά 450%

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΜΘ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s